Pierre Etienne Chevallier heeft het domein overgenomen in 2022. Pierre-Etienne was eerst gericht op een carrière in de politieke wetenschappen, maar vond zijn roeping in de wijnbouw. Hij behaalde een master in wijn- en gedistilleerde dranken en volgde een opleiding in wijnbouw en oenologie. Hij deed stage bij Domaine de la Vougeraie in Nuits-Saint-Georges. De volgende zes jaar werkte hij in Californië, in de Côte d'Or en in de Côte Chalonnaise.
Domaine de la Monette ligt in Mercurey, in het hart van de Bourgogne. Het beslaat 12,5 hectare, voornamelijk in de appellatie Mercurey, maar ook in Givry, Rully en Bouzeron. Alle wijnen komen van eigen wijngaarden, die volledig worden beheerd volgens de biologische landbouwmethoden. De druiven worden zorgvuldig geoogst en nogmaals gesorteerd bij aankomst op het domein. De wijnen worden per perceel gevinifieerd zodat de specifieke kenmerken van elk terroir tot uiting komen. Om de elegantie en de identiteit van elke cuvée te behouden, wordt er op een zachte manier, met weinig interventie, gevinifieerd. Alle wijnen rijpen tussen 10 en 12 maanden in eiken houten vaten, maximaal 20% nieuw.
Dit is een jonge wijnmaker om te volgen in de toekomst, we zijn verheugd om deze nu al te mogen voorstellen.