In het hart van de betoverende appellatie Château-Chalon, begint het verhaal van Domaine des Carlines. In 2015 krijgen Patrick en Sophie Ligeron de kans om 5 hectare wijngaard te huren. Zonder enig materiaal of cuverie beginnen ze hun avontuur, geholpen door bevriende wijnmakers.
Ondanks de uitdagingen van het begin, was de eerste oogst van 2016 veelbelovend. Het echte keerpunt komt er in 2018, wanneer de mogelijkheid zich voordoet om 6 hectare wijngaard en de cuverie van de voormalige eigenaar te kopen. Patrick en Sophie grijpen deze kans met beide handen. Momenteel bezitten ze bijna 11 hectare van de totale 50 hectare in Château-Chalon.
De chardonnay en de savagnin worden volledig biologisch geteeld en met de hand geoogst. De niet vin jaune wijnen worden geperst met volledige trossen en vergisten in gebruikte eikenhouten vaten uit Bourgogne. Nadien rijping voor minimaal 12 maanden sur lie op diezelfde vaten en vervolgens nog eens drie tot zes maanden in roestvrijstalen vaten. De wijnen van Les Carlines worden ongefilterd gebotteld en zijn een pure expressie van het uitzonderlijk terroir in het hart van de Jura.