Wijnmaker Guillaume Sorbe doorliep een unieke carrière. Hij werd geboren in een wijnbouwersfamilie maar de passie voor het vak kwam bij hem pas veel later. Hij werkte in de horeca als kok, later als sommelier en in de wijnhandel alvorens in 2007 zijn eigen domein op te starten. Trots op zijn roots koos Guillaume ervoor om het domein te vernoemen naar zijn overgrootmoeder aan vaderskant, Esther Poëte.
Aanvankelijk startte Guillaume met een kleine wijngaard in Reuilly. Geleidelijk aan wist hij het areaal uit te bouwen tot 6,5 ha met percelen in Reuilly, Quincy en Touraine. In de loop der jaren heeft hij deze gronden met succes geconverteerd tot biodynamische landbouw, gericht op biodiversiteit en lage opbrengsten. Het domein werkt met respect voor het milieu, de consument en de gezondheid.
Schapen, paarden, kippen, wilde fauna, natuurlijke vijanden en planten leven zij aan zij en helpen elkaar. De wijnstok maakt integraal deel uit van dit ecosysteem.
Alle percelen worden apart gefermenteerd in kleine tanks en eiken vaten.
Guillaume's vader en grootvader hebben altijd schapen gehouden. Als dierenliefhebber heeft Guillaume deze traditie in ere gehouden. Het schaap is altijd een embleem geweest van de Berry regio, dus logisch dat dit dier werd gekozen om op de etiketten te plaatsen.