In 1985 kochten de Oost-Vlamingen Eddy en Milaine Oosterlinck een vakantiehoeve in het hart van de Coteaux du Layon appellatie. De hoeve stond op een heuvelrug, omgeven met oude wijnstokken. Er was helemaal geen infrastructuur voor wijnbouw voorzien. Ondanks het oorspronkelijk niet de bedoeling was om wijn te verbouwen rijpte al snel de gedachte om er toch iets mee te doen. In 2001 werd de beslissing genomen om, op 50-jarige leeftijd, hun professionele activiteit in België om te ruilen voor een nieuw bestaan als wijnboer in Frankrijk. Intussen bezit het domein meer dan 6 hectare chenin blanc. Hun filosofie van ‘de wijnstok maakt de wijn, niet de kelder’ is stevig geworteld in de biodynamische wijnbouwmethode. De ondergrond bestaat vooral uit grijsgroene en purperen schilfersteen, afgewisseld met rotsen van vulkanische oorsprong. De bovenlaag is er zeer dun, veelal niet meer dan 20 à 40 cm. De zuidgerichte helling ligt aan drie zijden ingebed tussen de heuvels. Echter wel met een opening naar de rivier, de Layon, vanwaar de herfstnevels opstijgen. Dit zorgt voor de ontwikkeling van de edelrot en dus voor de productie van grote likoreuze wijnen.